Balkongrenovering

Den 3 maj kommer renoveringen av föreningens balkonger påbörjas.
Balkongräckena kommer att monteras ned för att modifieras och målas och betongplattorna får nya ytskikt som ger dem förnyat motstånd mot väta. Vi kommer samtidigt passa på att byta ut alla galler till ventilerna på innergården som på flera ställen rostat sönder och samtidigt rensa kanalerna.

Renoveringen beräknas ta åtta veckor efter påbörjat arbete. Under denna tiden kommer det vara livsfarligt att beträda balkongerna som därför kommer vara avspärrade. Försök inte att forcera avspärrningarna genom att rycka eller slita i dem. Även om balkongen ser ”ok” ut är det först när det är säkert att använda balkongerna som avspärrningarna kommer att tas bort. Föräldrar ansvarar för att era barn inte går ut på balkongerna.

Under dagar då de gamla ytskikten knackas bort kommer det att damma rejält. Fönster in mot gården ska då hållas stängda.

Under perioden behöver entreprenören utrymme under balkongerna för att komma åt med deras lift. Alla i föreningen måste därför hjälpas åt att hålla utrymmet längs innerväggarna fritt. Detta innebär bl.a. att cykelställen kommer att flyttas temporärt (detta gör vi på städdagen den 18 april) och att utemöblerna inte kommer att stå där de brukar.

Vi kommer informera kontinuerligt om renoveringen här på bloggen.

CONVERSATION

Back
to top