Den 23e april är det dags för årets vårstädning av gård och fastighet. Vi ses på gården kl 10 för att fördela uppgifter, vi som har barn på gården samlas kl 0930 för att göra en utrensning av trasiga leksaker.

Märk era cyklar med röda märkband som kommer att finnas att hämta i cykelgångarna bredvid postfacken, märk även samtliga barncyklar, trehjulingar och sparkcyklar etc. innan städdagens start så att vi kan rensa ut övergivna tillhörigheter och få mer plats på gården.

Vi avslutar städningen gemensamt kl 13 med någonting från grillen och kaffe.

Vi räknar med att ni är minst en person per hushåll som deltar och då får man ett avdrag på månadsavgiften om 200kr alternativt ett tillägg om 300kr om man inte kan eller vill delta. Det går också bra att göra en städinsats motsvarande tid under kommande månad om ni vill delta i städningen men inte kan på städdagen.

Anmälan sker senast den 21 april genom att
 - maila till Rurik (adress på anslagstavlorna)
 - skriva på anmälningslistan i någon av cykelgångarna
 - via facebookeventet

Skriv ert lägenhetsnummer, hur många från ert hushåll som kommer samt om ni önskar vegetariskt alternativ från grillen. Meddela även om ni önskar att få en uppgift att utföra vid annat tillfälle.

I år kommer vi inte att beställa en container. I stället kommer vi att använda trädgårdsrummet från och med i dag för att man skall kunna ställa dit användbara saker som ni vill bli av med. Det kan vara böcker, möbler, elektronik, kläder mm, det är också tillåtet att ta hem saker från rummet. Observera att det inte är tillåtet att ställa dit sopor som inte är användbara.

Vi kommer under lördagen 22 april att ha en uppsamlingsplats för grovsopor vid mattpiskningställningens gamla plats bredvid återvinningsstationen. Under städdagen packar vi grovsoporna i ett släp som vi hyrt och kör till återvinningstationen kl 14. Notera att det inte är meningen att man skall tömma sina förråd på grovsopor under den gemensamma städtiden under städdagen.

Att inte hyra container är ett försök för att minska kostnader, öka graden av återbruk och göra en bättre återvinningssortering. Vi utvärderar resultatet inför kommande städdagar.

Om ni saknar utemöbler är det så klart tillåtet att bära upp möbler från källaren redan nu.

CONVERSATION

Back
to top