Mäklarinformation

Huset omsluter en lummig och mysig innergård som gjord för umgänge med stora gräsytor, träd och buskar och rabatter. Sommartid används den murade grillplatsen flitigt och det finns ett stort antal utemöbler tillgängliga. För de allra minsta finns en rolig lekplats med sandlåda och rutschkana. På innergården finns ett antal cykelställ men givetvis går det att använda cykelkällaren också. I anslutning till cykelkällaren finns ett hobbyrum som kan utnyttjas för exempelvis målningar som inte passar att utföra i lägenheten. Till hobbyrummet medtages egna verktyg.

Om Huset
Byggår 1927-1928
Våningar 4 + vind och källare
Antal trapphus 11
Antal lägenheter 83
Total bo-yta 5583 kvm
Fastighetsbeteckning Malmö, Åsa 15
Andelsfördelning Hämta lista

Till samtliga lägenheter ingår både vinds- och källarförråd. Medlemmar har möjlighet att hyra föreningens gästrum till en mindre kostnad och på vinden finns även tillgång till ett duschrum och två badrum med badkar. Vinden innehåller också föreningens tvättstugor som är tre till antalet. Varje tvättstuga består av två maskiner och en torktumlare. På vinden finns dessutom två torkskåp och nio torkvindare och i källaren finns en klassisk stenmangel. I föreningen finns vidare fyra stycken mindre lokaler i varierande storlek som medlemmarna kan hyra.

Under 2007 genomfördes en större upprustning av samtliga 11 trapphus. Resultatet blev tidstypiska trapphus från 20-talet med ljusa färger och bevarade väggmålningar.

Föreningen har avtal med Comhem som tillhandahåller sitt basutbud för TV bestående av SVT1, SVT2, SVT24, TV3, TV4, TV4+, Kanal5, TV6, Kanal9, MTV, TV4 Sport, Barnkanalen/Kunskapskanalen, TV8, DR1, TV2 (DK) dessa ingår i månadsavgiften.

Fiber från Ownit är indraget i samtliga lägenheter, och bredband ingår i månadsavgiften med 100/100 mb/s i hastighet. 

För att öka säkerheten har alla lås på ytter-, vinds- och källardörrar bytts ut till lås med säkerhetsnycklar som inte går att kopiera. Portkod finns endast till husets två portarna till innergården. Koden byts regelbundet. Vidare har majoriteten av lägenheterna mot Föreningsgatan utrustats med ljudisolerande glas för att stänga ute trafikbullret.

Väsentliga avtal

MET Bemanning Fastighetsskötsel

Com Hem Kabel-TV

Ownit Bredband

Serviceföretaget The Green Team Städning

E.ON Elavtal avseende volym

E.ON Fjärrvärme

Anticimex Skadedjursbekämpning

E.ON Serviceavtal värmesystemUnderhåll

Föreningen genomför löpande underhåll med långsiktigt perspektiv för de boendes trevnad och säkerhet. De senaste åren har man bland annat relineat avloppsstammar, bytt tak och tappvattenstammar samt renoverat fasaderna. Du ser alla de större utförda och planerade åtgärderna här:

Utfört underhåll Kommande / pågående


Upprustning av lekplats & innergård 2022

Fönsterrenovering av samtliga fönster 2021-2022

pprustning av lekplats 2022

Spolning av badrummsstammar 2021

Nyckelbyte till programmerbara nycklar till alla ytterdörrar 2020

Målning av vägg och tak, cykelportar 2017

Algtvätt miljöhus 2016

Upprustning av lekplats 2016

OVK 2016

Omläggning av tak 2015

Renovering av skorstenar 2015

Omfogning av tegelfasad 2015

Installation av fiberbredband 2014

Byte av tappvattenstammar 2014

Relining av avloppsstammar 2013

Balkongrenovering, fönstermålning 2010

Trapphusrenovering 2007

Upprustning av innergård 2004

Takrenovering 2003

Fönsterrenovering 2002


2020-2022 Renovering av alla fönster i fastigheten samt upprustning av innergården 


Föreningens läge

Bostadsföreningen Åsa ligger centralt placerad mellan Föreningsgatan och Kungsgatan som tredje kvarteret från Värnhemstorget mot centrum räknat. Läget innebär att det är nära till det mesta antingen via promenad eller med cykel. Värnhemstorget med ett stort utbud av affärer, träningsanläggningar, matäffärer, apotek, post och inte minst Skånetrafikens knutpunkt nås på bara ett par minuters promenad. De central delarna av Malmö nås nästan lika lätt, ex. Triangeln & Gustav Adolfs Torg 10-15 min, via promenad. För de som har bil finns möjlighet att ansöka om boendeparkering hos Malmö Stad. Restaurangutbudet är det inte heller något fel på. Östra Förstadsgatan ett stenkast från BF Åsa är ett av Malmös restaurangtätaste stråk med massor av olika typer av restauranger.Aktiviteter

Bostadsföreningen ÅSA har ett antal återkommande aktiviteter varje år. Någon gång efter semestern arrangeras en sommarfest. Brukar vara mycket uppskattat. Vår och höst hjälps medlemmarna gemensamt till att snygga till och städa de genensamma ytorna. Under städdagen brukar dessutom en container finnas tillgänglig för de som samlat på sig alldeles för mycket i sina förråd. Någon gång runt första advent görs en gemensam insats för att julgranen ska komma på plats. De senaste åren har det arrangerats loppis på innergården tillgänglig både för medlemmar och utomstående.Panter

Vid försäljning ska panter skickas till:

Bf Åsa upa
c/o Bredablick förvaltning
Box 243
201 22 MalmöLäs mer

Du hittar mer matnyttigt runt om på våra sidor. Du hittar också en del trevliga bilder här och var. Kolla speciellt på sidorna om:Viktigt

Notera att boende också måste stå som köpare på lägenhetskontraktet. Det innebär t ex att en förälder inte kan stå som köpare till en lägenhet i Bf Åsa.

Alla nya medlemmar ska godkännas av styrelsen. Kontakta oss om det är något ni undrar över! Blanketten som nya medlemmar ska skicka in hittas här ->

CONVERSATION

Back
to top